Uvjeti korištenja i Pravila Privatnosti

UVJETI KORIŠTENJA I PRAVILA PRIVATNOSTI

Općenito

Molimo vas da pažljivo pročitate Uvjete korištenja i Pravila privatnosti ePharma Akademija online sustava za edukaciju. Internet stranica e.pharma-akademija.com u vlasništvu je tvrtke Kreativna poslovna rješenja d.o.o..

Vašim pristupanjem i prihvaćanjem Uvjeta korištenja i Pravila privatnosti smatrat će se da ste detaljno i s razumijevanjem pročitali Uvjete korištenja i Pravila privatnosti te da pristajete na niže napisane stavke.

Korištenjem ovog portala suglasni ste da ePharma Akademija neće biti odgovorna za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, maerijalnu ili nematerijalnu štetu.

ePharma Akademija zadržava pravo bilo kakve izmjene sadržaja ove internetske stranice, u bilo koje vrijeme i zbog bilo kojeg razloga, bez prethodne najave te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena.

Sadržaj

Podaci sadržani na e.pharma-akademija.com namjenjeni su magistrama farmacije. Podaci koji se nalaze na ePharma Akademiji su edukativnog i informativnog karaktera. Sadržaj edukacija kreirale su stručne osobe iz farmaceutske industrije. ePharma Akademija se ograđuje od eventualnih grešaka unutar edukativnih materijala te se obavezuje uviđene greške ispraviti u najkraćem mogućem roku.

Podaci o lijekovima i medicinskim proizvoda su isključivo informativnog karaktera, što znači da svrha sadržanih informacija nije davanje potpunih informacija o primjenama, uputama, mjerama opreza, upozorenjima, interakcijama s drugim lijekovima, alergijskim reakcijama ili nuspojavama.

Pravila privatnosti

Pravila privatnosti odnosi se na sve podatke upisane prilikom registracije na aPharma Akademija online sustav za edukaciju.

Tvrtka Kreativna poslovna rješenja d.o.o. kao vlasnik Pharma Akademije pridržava se važećih propisa Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka u sukladnosti s EU. Niže možete naći opis s kojim podacima upravljamo, u koju svrhu te koja su vaša prava.

Koju vrstu osobnih podataka ePharma Akademija online sustav za edukaciju prikuplja i u koju svrhu?

Prilikom registracije na online sustav za edukaciju upisujete sljedeće podatke: Vaše ime i prezime, zanimanje, titulu (nije obavezna), telefon/mobitel, grad/mjesto, županiju, e-mail adresu, broj licence i lozinku.

Obavezna polja za ispunu:

Vaše ime i prezime je potrebno kako bi Vas ePharma Akademija sustav točno naveo u svoju bazu te vodio točnu evidenciju o Vašim aktivnostima.

Vaše zanimanje je potrebno kako bi prilagodili edukacije Vašim potrebama.

E-mail adresa je potrebna za Vaš pristup ePharma Akademiji te za slanje obavijesti vezanih za edukacije i  bodovanje.

Broj licence je potreban kako bi Vam se mogli dodijeliti bodovi po završetku edukacije.

Neobavezno polje za ispunu:

Vaša titula nam je potrebna ako želite da Vas se kroz komunikaciju oslovljava s točno određenom titulom.

Telefon/mobitel je potreban radi daljnje komunikacije u svrhu obavijesti o edukacijama ili bodovima.

Grad/mjesto je potrebno kako bi mogli filtrirati edukacije prema točno određenim gradovima/mjestima i/ili voditi statistike upotrebe ePharma Akademija sustava na određenom području.

Ime županije je potrebno kako bi mogli filtrirati edukacije prema točno određenim županijama i/ili voditi statistike upotrebe ePharma Akademija sustava na određenom području.

Prihvaćanjem i upisom navedenih podataka slažete se da su Vaši podaci istiniti, točni, važeći i potpuni te da ćete ih prema potrebi ažurirati.

Vaši podaci će nakon registracije biti provjereni putem broja licence. Lažno predstavljanje i lažna registracija od strane osoba kojima nije namijenjen sadržaj ePharma Akademije može rezultirati građansko-pravnom, prekršajnom ili kaznenom odgovornošću prekršitelja. eHiron ne preuzima odgovornost za eventualnu štetu krajnjem korisniku koja je proizašla ili bi mogla proizaći iz pristupa ili korištenja internet stranice od strane osoba koje su se služile internet stranicom pritom koristeći lažne podatke. ePharma Akademija zadržava pravo provjere podataka i pravo onemogućivanja pristupa ePharma Akademija sustavu. ePharma Akademija će sve neispravne podatke izbrisati iz svoje baze podataka.

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?

Korisnik, koji napravi registraciju unosom svojih podataka, daje privolu za obradu svih svojih osobnih podataka. Registracija neće moći biti izvršena ako korisnik ne prihvati ove uvjete jer neće biti u mogućnosti dobivati bodove od Hrvatske ljekarničke komore. Kako bi se ostvarili bodovi od strane Hrvatske ljekarničke komore, moramo raspolagati sa svim navedenim podacima.

Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na e-mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka privatnost@pharma-akademija.com ili brisanjem svojeg profila. Nakon toga će svi podaci korisnika biti obrisani iz naše baze. Korisnik neće moći više koristiti usluge ePharma Akademija sustava, osim u slučaju ponovne registracije. Povijest prijašnjih bodova i ostalih spremljenih informacija kod prijašnjeg profila nije prenosiv na novi profil prilikom nove registracije.

S kojim drugim stranama ePharma Akademija dijeli podatke?

ePharma Akademija neće dijeliti Vaše osobne podatke s drugim stranama osim u niže navedenim slučajevima:  

  1. Davateljem usluge isporuke promo materijala. U ovom slučaju davatelj usluge je dostavna služba GLS koja mora imati podatke za dostavu (ime, prezime, adresu, telefon).
  2. Tvrtkom Voxel d.o.o. koja se bavi održavanjem ePharma Akademija internet stranice.
  3. Hrvatska ljekarnička komora radi dodjele bodova

Organizator stručnog usavršavanja i provoditelj stručnog usavršavanja se obvezuju:

• Prilikom prikupljanja, obrade i dostave osobnih podataka sudionika stručnog usavršavanja poštivati sve primjenjive propise o zaštiti osobnih podataka;
• Obrađivati osobne podatke samo u mjeri u kojoj je to nužno za izvršavanje svrhe obrade;
• Obavijestiti sudionika stručnog usavršavanja o dostavi osobnih podataka i rezultata testiranja

Hrvatskoj ljekarničkoj komori;

• Obavijestiti sudionika stručnog usavršavanja o trajanju razdoblja pohrane osobnih podataka počevši od dana prijave;
• Osobne podatke sudionika ne ustupati trećim stranama niti ih komercijalizirati na bilo koji drugi način;
• Upotrebom tehničkih i organizacijskih mjera sigurnosti zaštiti osobne podatke sudionika od slučajnog ili nezakonitog uništavanja, gubitka ili mijenjanja te od neovlaštenog odavanja ili pristupa;
• Omogućiti sudioniku da u svakom trenutku ima pravo opozvati svoju suglasnost te zahtijevati pristup, dopunu, izmjenu ili brisanje osobnih podataka i ostvariti pravo na ograničenje obrade;
• U slučaju opoziva suglasnosti, obrisati osobne podatke sudionika i zaustaviti njihovu obradu u najkraćem objektivno mogućem roku računajući od primitka pisanog zahtjeva;
• Omogućiti sudioniku pravo podnošenja prigovora organizatoru stručnog usavršavanja i/ili nadležnom tijelu za zaštitu podataka.

Svrha obrade podataka je sudjelovanje u točno određenom stručnom usavršavanju kojem magistar farmacije pristupa te dostava osobnih podataka i rezultata testiranja Hrvatskoj ljekarničkoj komori s ciljem dodjeljivanja bodova potrebnih za stručno usavršavanje magistara farmacije. U slučaju da organizator ili provoditelj stručnog usavršavanja želi obrađivati osobne podatke sudionika stručnog usavršavanja u bilo koju drugu svrhu, osim gore navedene svrhe, takva druga svrha ne smije biti sastavni dio sadržaja stručnog usavršavanja i ne smije ni na koji način ometati, odnosno uvjetovati pristup stručnom usavršavanju, već se cjelokupna korespondencija između organizatora i sudionika u cilju dobivanja suglasnosti za druge svrhe mora odvijati izvan postupka i sadržaja stručnog usavršavanja.

Svaki korisnik ima pravo sudjelovati u Hall of fame sustavu nagrađivanja. Hall of fame funkcionira tako da sustav odabere 5 najaktivnijih magistri unutar teme, koje rangira po sljedećim kriterijima:

1. prosjek uspješnosti na provjeri znanja
2. brzina odgovaranja na postavljena pitanja
3. brzina pristupanja provjeri znanja

Ime i prezime magistre ili magistra, bit će vidljivo klikom na „Hall of fame“ u gornjem desnom izborniku. Najaktivniji korisnici će biti i adekvatno nagrađeni, o čemu će biti obaviješteni naknadno putem e-maila. Korisnik ima pravo sudjelovati u Hall of fame sustavu nagrađivanja samo ako je odslušao predavanja i položio provjeru znanja u najavljenom terminu edukacije.

Korisnik koji je prihvatio uvjete korištenja i pravila sudjelovanja te se registrirao, pristao je na javnu objavu gore navedenih podataka koji će biti vidljivi svim registriranim korisnicima sustava za edukaciju ePharma Akademija.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

ePharma Akademija pohranjuje osobne podatke prijavljenih sve dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka kada Korisnik zatraži brisanje podataka putem e-maila privatnost@pharma-akademija.com ili samostalno obriše svoj profil putem ePharma Akademija internet stranice.

Pristup osobnim podacima i ispravak osobnih podataka

Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima, odnosno traženja na uvid podataka s kojima ePharma Akademija raspolaže. Također ima pravo na njihov ispravak. Upit za uvid ili za ispravak Korisnik mora poslati na e-mail privatnost@pharma-akademija.com ili to samostalno ažurirati podatke putem ePharma Akademija sustava.

Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na e-mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka voditelj@pharma-akademija.com. Naravno, imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Zaštitu podataka ePharma Akademija uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni.

Izmjena Izjave o privatnosti

Ovu Izjavu o privatnosti, ePharma Akademija može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na ePharma Akademija sustavu. Zato preporučujemo Korisniku da povremeno pogleda Izjavu o privatnosti na ePharma Akademija internet stranici.

Nastavak uporabe ePharma Akademija internetske stranice od strane Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.

Pravila o postupanju s “kolačićima”

Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na ePharma Akademija internet stranici na razne načine, kao što je analiza prometa ili u marketinške svrhe.

Kolačič (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da “zapamti” akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.

Kolačići se mogu klasificirati kao:

Privremeni kolačići (Session cookies) - pohranjuju se na računalu te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internetskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju.

Trajni kolačići (Persistent cookies) - ostaju u Vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. eHiron koristi trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima. Pohranjuju podatke, kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost “zapamti me” prilikom prijavljivanja, tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete eHiron internet stranicu.

Kolačić od prve strane - oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućuju web stranicama spremanje podataka koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti web stranicu.

Kolačići od treće strane - postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics, AdWords i Midas Cookie). Ovi kolačići nisu postavljeni od strane eHiron internet stranice te najčešće služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i u marketinške svrhe.

Mjerenje posjećenosti

Naša stranica koristi servise za mjerenje posjećenosti Google Analytics. Ovako prikupljeni podaci ne mogu identificirati posjetitelja stranice, a svi se podaci koriste isključivo u statističke svrhe. Ako želite zabraniti navedenim servisima spremanje kolačića to možete učiniti na sljedećem linku:

Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise možete posjetiti sljedeće linkove:

http://www.allaboutcookies.org/

http://www.youronlinechoices.eu/

Detaljni opisi kontrole kolačića za pojedine preglednike:

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hr

Firefox: https://support.mozilla.org/hr/kb/Uklju%C4%8Divanje%20i%20 isklju%C4%8Divanje%20kola%C4%8Di%C4%87a

Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/hr-HR/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11

Opera: http://help.opera.com/Windows/10.00/en/cookies.html

Safari: https://support.apple.com/hr-hr/HT201265

Korisnik nije u mogućnosti zbog pravnih i zakonskih obaveza od strane tvrtke Kreativna poslovna rješenja d.o.o. koristiti ePharma Akademija internet stranicu ako se ne složi s Uvjetima korištenja i Pravilima privatnosti.

Kreativna poslovna rješenja d.o.o.

Koristimo samo nužne kolačiće/cookies kako bi osigurali osnovne funkcionalnosti web stranice. Nastavljajući koristiti našu web stranicu, prihvaćate njihovu upotrebu! Više pročitajte ovdje.

Slažem se